2010

Voorjaar 2010

Ernest en Meike hebben een stuk grond op het oog in Yorogo, een dorpje tussen de stad Bolgatanga.en het grotere dorp Bongo.

September 2010

De grond in Yorogo is verkocht aan de Presbytarion Church om er een oogkliniek te vestigen. Dus op zoek naar een nieuwe locatie.

December 2010

Er is 4 hectare land in Balungo gevonden, een dorp ten noord westen van Bongo. De aankoop loopt, maar gaat op z’n Ghanees, rustig aan. De verkoper schrok toen hij bij het uitmeten zag hoe groot 4 plot is (4 x 100 bij 100 meter). Daardoor werd de prijs hoger.
Meike heeft de grond nog niet gezien. Zij is er met Ernest langs gereden, maar niet uitgestapt. Als men weet dat er een blanke bij betrokken is wordt de grond waarschijnlijk snel nog veel duurder….

Bovendien bleek dat de verkoper een stuk van de afgesproken grond al verpacht had. De pachter wil deze grond graag blijven gebruiken. Daardoor moet het aan te kopen stuk verschuiven en moet er opnieuw ingemeten worden. De koper, de verkoper, de landmeter en de onderhandelaar moeten hierbij aanwezig zijn. Ten slotte moet de koop vastgelegd worden. Al met al zal dit nog wel even duren. Maar: de eerste stap is gezet!!