2011

Januari 2011

Meike heeft haar studie afgerond en is beëdigd als verloskundige. Zij is direkt gestart met de basiscursus ‘Tropische ziekten’. De Tropencursus is bedoeld voor verpleegkundigen en paramedici die in de (sub)tropen willen gaan werken.

Juni 2011

De eerste stap is gezet: De grond voor de kliniek is gekocht. In het plaatsje Balungo, 30 kilometer ten noorden van Bolgatanga, de hoofdstad van Upper-East.

Het betreft 4 plot, ongeveer 4 hectare, volgens de Ghanese bronnen. De werkelijke opmeting is gebeurd en nu wordt het perceel grond ingeschreven in het lokale en het nationale grondregister. Dit is in Nederland normaal, in Ghana nog niet.

Juni 2011

Na de studie verpleegkunde is Ernest in 2008 gestart met de opleiding ‘Degree in Nursing’. Hier was hij in juni 2010 mee klaar en sindsdien werkt hij op het ‘hoofdkantoor’ van de Katholieke missie in Bolgatanga. In verband met een chronisch tekort aan medisch personeel, lijkt het erop dat Ernest binnenkort voor enkele maanden in Zorko gestationeerd wordt. Hier zal hij zijn werk als verpleegkundige weer oppakken.

Augustus 2011

Er is contact gezocht met een architect die kennis heeft van het bouwen van zorgklinieken. Op dit moment zijn er besprekingen met hem over hoe de kliniek er uit moet zien.

Oktober 2011

Op zaterdag 15 oktober hield Awinbono samen met de Muadiakime

foundation een Afrikaanse kindermiddag. Onder het genot van een

(gezond) hapje en drankje, konden de kinderen dansen, kleuren en

knutselen. Ook kwamen er twee clowns die mooie ballonfiguren maakten.

In de avond was er een heus Afrikaans dansfeest. Door de muziek van de Angolese DJ kwamen de voetjes van de vloer en werd er door verschillende nationaliteiten samen gedanst. Met de activiteit werd een mooi bedrag opgehaald voor Awinbono!

Picture1

De dag werd mede mogelijk gemaakt door: Albert Heijn Zonneplein Bergen op Zoom en C1000 De Veij Bergen op Zoom

Oktober 2011

Meike is ter voorbereiding van haar werk in Ghana begonnen met een opleiding “Echoscopie”. Ze hoopt in Ghana een echokliniek te kunnen beginnen.