2012

25 maart 2012

Stichting Live @ Zoom pakte dit jaar uit en verlegde haar grenzen. Dit keer met het WERELD ZOMERTIJD FESTIVAL. Hoe kun je de zomertijd beter beginnen dan met een WERELDFEEST?!

Het zonnetje scheen mooi! Het plein van ‘het Vestzaktheater’ van ’t Zwijnshoofd raakte gevuld met kraampjes en de gezelligheid zat er meteen goed in! Lentekriebels tijdens het ‘Wereld Zomertijd Festival’. De hele dag klonken er mooie klanken uit verschillende windstreken en terwijl er gezellig Marokkaanse thee werd gedronken, kwamen verschillende mensen bij de stand van ‘Stichting Awinbono’ kijken. Een kleine donatiebak werd langzaamaan gevuld en ook de kettingen en andere spullen werden verkocht. Behalve donaties is er meer naamsbekendheid gekomen voor Awinbono. De opbrengst was €100! Iets waar we blij mee zijn! Een zeer geslaagde dag!

30 april 2012

De vrijmarkt op Koninginnedag in Bergen op Zoom was een groot succes. We hebben veel mensen enthousiast kunnen  maken, wat zich meestal vertaalde in een donatie. Voor elk onderdeel van de kliniek kon worden gedoneerd: stenen, aanleg van waterput en aanleg van elektriciteit. Ook de rommelmarkt deed goede zaken. Verder leverden gesprekken adviezen op van mensen met vergelijkbare activiteiten. Er is ruim € 150,- opgehaald en we hebben weer meer naamsbekendheid gekregen.

20 mei 2012

Het komende jaar zal een spannend jaar worden. Meike vertrekt definitief naar Ghana. Ze start eerst met de echokliniek in Bongo. Er worden in dit district nog geen zwangerschapsecho’s gemaakt. Dit kan medisch ernstige gevolgen hebben. Tweelingzwangerschappen worden te laat opgemerkt, placenta’s die voor de baarmoedermond liggen kunnen grote bloedingen tot gevolg hebben en de duur van de zwangerschap is niet altijd duidelijk. De echo’s worden vergoed door de verzekering en daarmee kan de kliniek zichzelf in stand houden.

Wat de kraam– en zorgkliniek betreft zullen Ernest en Meike nu beter in staat zijn een oogje in het zijl te houden bij het registreren van het land en bij het maken van de tekeningen door de architect.

26, 27 en 28 juli 2012

De Krabbenfoor in Bergen op Zoom was weer swingend dit jaar. Deze 48e editie stond voornamelijk in het teken van muziek. Awinbono was hier ook aanwezig. Er waren twee hoofdpodia: op de Grote Markt en op het Beursplein. Hier kon je live-optredens zien en kon je meezingen met de Sing Along Tombola. Meer muziek en optredens vond je her en der in de binnenstad.

9 september 2012

Op zondag 9 september waren Meike en Annette namens Awinbono aanwezig op Gemert Mert. Samen met diverse andere goede doelen presenteerden we ons onder de noemer “Gemert bron voor anderen ”. Op deze Ghanees warme zomerdag waren wij blij met een plekje in de schaduw. Ondanks de warmte kwamen er toch erg veel mensen kijken naar alles wat geboden en luisteren  naar de muziek.

Met behulp van een waslijn met foto´s, het bord met onze plannen, het Ghanese dorpje met waterpomp en onze flyer konden de mensen kennis maken met ons project.

Bovendien werden er leuke kinderspelletjes aangeboden. Bij ons probeerden de kinderen om met behulp van een stok een fietswiel draaiende te houden. Een spel, dat in Ghana populair is.

Daarnaast verkochten we “bakstenen” voor de kliniek; dit leverde een bedrag op van € 70,05. Dank aan de gulle gevers.

Al met al een geslaagde dag waarop veel contacten gelegd werden.

5 oktober 2012

Basisschool De Havelt in Handel nodigde Awinbono uit om naar de school te komen. De leerlingen hadden net de jaarlijkse sponsorloop gelopen. De opbrengst van deze tocht was dit jaar voor Awinbono.

Cheque

Sprakeloos en overdonderd was Annette Visser, toen ze namens Awinbono de cheque overhandigd kreeg:

€ 1.725,30!!!

Dat is echt geweldig! Wij bedanken alle kinderen voor hun enorme inzet, maar natuurlijk ook iedereen die de kinderen gesteund heeft!

Deze bijdrage maakt het mogelijk de echokliniek in te richten.

Nogmaals heel hartelijk dank!

Link naar basisschool De Havelt

 

10 november 2012

Op 1 november is Meis Pijnenburg geboren. In plaats van een cadeau werd het kraambezoek gevraagd een bijdrage te leveren voor de Stichting Awinbono. Deze geweldige actie heeft ruim 500 euro opgeleverd! We zijn de familie Pijnenburg en alle kraamvisite erg dankbaar voor deze donatie!

17 november 2012

Op zaterdagavond 17 november hield de Stichting Awinbono een Charity night in café de Saeck in Bergen op Zoom. Met heerlijke cocktails en een leuke loterij werd het een hele gezellige avond. Er een bedrag opgehaald van €500,40 euro. We zijn erg blij en willen de gulle gevers nogmaals bedanken

16 december 2012

Zes eersteklas bands en negen goede doelen uit Gemert en omgeving hebben op zondag 16 december voor een fantastische muziekmiddag gezorgd in de in kerstsfeer omgetoverde zaal van het Ridderhof.

Onder de paraplu van “Gemert een Bron voor Anderen”hadden een aantal goede doelen, waaronder Awinbono, de handen in elkaar geslagen en samen voor deze prachtige middag gezorgd.

Eendracht maakt macht. Samen staan we sterker. Het zijn clichés, maar de Gemertse goede doelen hebben dit goed begrepen. Het organiseren van deze kerstmiddag was een experiment, maar het is zeker te verwachten dat er volgend jaar een vervolg op komt.