2013

21 maart 2013

De bouw van de echokliniek vordert goed. Het plafond zit erin, de elektra is aangebracht en de muren zijn gestuukt. Nu nog de afwerking en de inrichting. In 2014 zal de kliniek worden geopend.

echo2 echo1

25 maart 2013

Op 2 februari 2013 gaf Rietje Corstens een feestje ter ere van haar 65ste verjaardag en het feit dat ze van haar welverdiende pensioen gaat genieten. Rietje was werkzaam als assistente in de verloskundigenpraktijk waar Meike ook werkzaam is. Als cadeau vroeg ze een bijdrage voor Awinbono. Met deze actie is €365,00 opgehaald.

We willen Rietje en al haar gasten hartelijk bedanken voor deze geweldige bijdrage.

21 april 2013

Tijdens de bestuursvergadering van 21 april is Lieneke van den Brink gekozen als opvolgster van Meike Beukema. Meike gaat, met hun pas geboren dochtertje Luna-Maria, eind mei voorgoed naar Ernest in Ghana.

Ernest, Meike en Luna

24 april 2013

Op 24 april 2013 waren Wim en José Biemans 50 jaar getrouwd. Iedereen in Gemert kent hen. Altijd in touw voor alles en iedereen, regelen van alles, bedenkers van “Gemert een bron voor Anderen”.  Op 27 april waren wij met andere vertegenwoordigers van de Gemertse goede doelen aanwezig om hen van harte te feliciteren. Wij hopen dat Wim, met de steun van zijn José, ons nog lang blijft helpen.

Bruidspaar Biemans

30 april 2013

Tijdens de laatste Koninginnedag stond op de plattelandsmarkt de grootste pan soep. Soep gemaakt met Gemertse Vrije Heerlijckheid asperges, aangevuld met garnalen en een kruidenbroodje. Iedereen was het er over eens “echt lekker” en z’n geld zeker waard. Awinbono is er heel blij mee, want de ruim 200 liter soep ging helemaal op. De totale opbrengst is  € 543,85 en komt helemaal ten goede aan Awinbono. Zij dankt de ZLTO dan ook voor hun geweldige bijdrage.

soep1soep2

29 juli 2013

Een echoscopie is een onderzoeksmethode die berust erop dat niet hoorbare “geluidsgolven” met een zeer hoge frequentie bepaalde lichaamsdelen doordringen en ook weer door deze teruggekaatst, kunnen worden geregistreerd met behulp van een echo kop. De zogenaamde transducer. De transducer ontvangt vervolgens het teruggekaatste geluid, en maakt daar beelden van. Deze bewegende beelden kunnen worden vastgezet of opgenomen op video. Er zijn twee soorten transducers. De ene maakt afbeeldingen via de buikwand; deze techniek noemt men uitwendige echoscopie. De andere is dun en langwerpig en brengt men in de vagina (schede) voor een inwendige of vaginale echo.

Philips heeft zich bereid gevonden een echoapparaat gedeeltelijk te sponsoren. Afgelopen week is de officiële offerte ontvangen. Philips heeft toegezegd dat ze vier transducers leveren. Twee voor uitwendige en twee voor inwendige echo’s. Ook hebben ze toegezegd bij problemen een extra transducer te leveren. Als er in de toekomst ooit iets mocht zijn, kunnen we altijd contact opnemen.

Afgelopen week hebben we ook een microscoop overhandigd gekregen! Het is een prachtig apparaat met een speciaal objectief, zodat er ook malaria-onderzoek gedaan kan worden.

We kregen ook nog een computer aangeboden.

23 augustus 2013

De Awinbono Foundation Ghana is de Ghanese counterpart van de Stichting Awinbono. Het zijn twee onafhankelijke stichtingen die de samenwerking aan gaan om projecten in Noord- Ghana mogelijk te maken. De stichting Awinbono ondersteunt de Awinbono Foundation Ghana met name met financiële middelen en advies. De Awinbono Foundation Ghana zorgt voor de uitvoering van de projecten. Ook probeert de foundation in Ghana sponsors te vinden.

Op 23 augustus had het bestuur van Awinbono Foundation Ghana een eerste vergadering. Het was een groot succes. De registratie om als onafhankelijke organisatie op te kunnen treden is bijna rond en er werden een aantal ideeën besproken om zelfstandig fondsen te werven.

We leven nu toe naar de opening  van de echokliniek.

In november is de volgende meeting. Hopelijk met net zo veel enthousiasme en ideeën!

 8 september 2013

Photo 08-09-13 12 38 40 Photo 08-09-13 16 42 30Photo 08-09-13 16 43 10

Het was weer een geweldige Gemert Mert, met heerlijk weer,  enorm veel mensen op de been en swingende muziek. Ook op het zonnige pleintje van “Gemert een bron voor anderen” was het een gezellige drukte.

Bij alle deelnemende goede doelen deden de kinderen  een spelletje. Bij ons speelden de kinderen trekbiljart en kregen wij gelegenheid om aan de ouders uit te leggen wat de doelstelling van Awinbono is.

Hartelijk dank voor uw belangstelling!

10 november 2013

MOV Gemert een 2e hands boekenmarkt

Ieder jaar in het eerste volle weekend van november organiseert het MOV Gemert een 2e hands boekenmarkt voor het goede doel. Het MOV is een non-profit organisatie die met een vijftigtal vrijwilligers en een aantal sponsoren deze groots opgezette boekenmarkt organiseert. Zij hebben ieder jaar zo’n 80.000 boeken te koop verdeeld over 14 rubrieken. Daarnaast zijn er ook duizenden LP’s te koop.

Dit jaar is Awinbono één van de goede doelen waar de opbrengst van de markt naar toe gaat.

Wij zijn het MOV Gemert dan ook erg dankbaar voor de gift van €3.000,- die wij mochten ontvangen.

1 december 2013

Half mei is Meike, met dochter Luna, voorgoed naar Ghana geëmigreerd. Ondanks haar ervaringen, haar idealisme en positieve instelling, is het Meike toch zwaar gevallen. Zonder werk, wonen in een afgelegen dorp en de verschillende cultuur maakten het haar niet makkelijk.

Gelukkig hebben Ernest en Meike een goede oplossing gevonden. In december verhuizen zij naar de stad Tamale. Daar heeft Meike een baan aangeboden gekregen en Ernest verwacht daar ook snel aan het werk te kunnen.

In overleg met Awinbono gaan Ernest en Meike de in aanbouw zijnde echokliniek in Bongo afwerken. Het geld dat Awinbono van het MOV Gemert ontving wordt hieraan besteed. Het echo-apparaat, dat in Nederland is gekocht, wordt samen met een microscoop en computer naar Ghana vervoerd.

Awinbono stelt geld ter beschikking om een echoscopist op te leiden in Accra.

Samen met Ernest en Meike en de Awinbono Foundation in Ghana gaat Awinbono verder met het verwezenlijken van de kraamkliniek.

20 december 2013

Hartelijk dank aan Woningcorporatie Area uit Uden/Veghel  die Awinbono € 250 doneert uit haar goed doelen pot 2013.